Testületi tagok

United by Music - Joris van Wijngaarden

Joris van Wijngaarden

Társalapító - United by Music Romania

Joris Van Wijngaarden a United by Music Alapítvány romániai társalapítója. A Carante Groep holland egészségügyi szervezet korábbi pénzügyi igazgatója, aki Candye Kane amerikai énekesnővel együtt fejlesztette ki a United by Music koncepciót és 2005-ben indította el a szervezetet. Joris vezetése alatt az európai szervezet folyamatosan növekedik és zeneoktatási lehetőségeket teremtett fogyatékkal élő, tehetséges fiataloknak.

Olcsvári Tünde

Elnök - United by Music Romania

Nem feltétlenül azok a boldog és kiteljesedett személyek, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni mindabból, amijük van.

Ha feladjuk passzív zenehallgatási szokásainkat, s hajlandóak vagyunk figyelmünket odaajándékozni a tehetséges fogyatékkal élő zenésznek, a megfigyelés s a megismerés által a zene belső tartalma, üzenete képes a szívünkben, mint egy csendben megszólaló szimfónia, felcsendülni. Az együtt éneklés a teremtés csodálatos dalát, az isteni tűz szikráit elevenítheti meg, a zene által egy olyan őszinte kapcsolódás tud létrejönni ember és ember közt, amire a szíve mélyén minden ember vágyik. Így együtt közelebb vihetjük egymást ahhoz az állapothoz, amelyben valóban azt érezhetjük: csökkent a távolság köztem és embertársam között; s végül, hogy így együtt valami olyan értékeset tudunk létrehozni mind a magunk, mind pedig közösségeink számára, ami Istennek is tetsző…

United by Music - Olcsvári Tünde
United by Music Romania - Makkai Péter

Makkai Péter

Alelnök - United by Music Romania

Számomra a United by Music a fogyatékkal élő zenei tehetségek kibontakoztatása és ápolása.
Talán Bródy János fogalmazta meg legszebben:

Ezen a földön mindannyian látogatók vagyunk
Ha elmegyünk magunk után, ki tudja, mit hagyunk
Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát
Ahány ember annyiféle csodálatos világ

Mindannyian mások vagyunk
Bár egyben-másban hasonlítunk
Mindannyian mások vagyunk
Jó, hogy van néhány közös dalunk.

Banga Erzsébet

Titkár - United by Music Romania

Mindannyiunk kötelessége felfedezni, megtalálni a mellettünk levők erős oldalait. (Reuven Feuerstein).

Azonban megszépíthetjük a pillanatot ha segítjük, támogatjuk és bátorítjuk a mellettünk levők tehetségét.

United by Music - Banga Erzsébet
United by Music Romania - Luiza Zan

Luiza Zan

Tiszteletbeli elnök - United by Music Romania

Luiza Zan 9 évig tanult klasszikus éneket, a Piatra Neamț-i Művészeti Gimnáziumban és a Jászvásári Művészeti Egyetemen. A művésznő az évek során számos zenei programban vett részt, leginkább zenésznek, nem előadóművésznek tartja magát.

Orosz Anna

Projekt menedzser - United by Music Romania

Sok évnyi a sajtóban és a magánszektorban eltöltött munka után számomra egy hatalmas kihívást fogadtam el: úgy döntöttem, hogy ezután a civil szférában dolgozom, talán itt van a legnagyobb szükség a kitartó és odaadó munkára. Az a célom, hogy egy-két éven belül Romániában is létrehozzunk olyan zenekarokat, amelyek fogyatékkal élő emberekből állnak, de a közönség ugyanolyan lelkesedéssel hallgatja őket és tapsol nekik.

United by Music - Orosz Anna

Együttesek és fellépők + Shop

Instagram

A sütik megkönnyítik számunkra a szolgáltatásaink nyújtását. Szolgáltatásaink használatával engedélyezheti a cookie-k használatát.
További információk Elfogadom Kilép