A romániai szervezet

Sepsiszentgyörgyön jegyezték be a United by Music Románia Alapítványt 2018-ban, amelynek tiszteletbeli elnöke Luiza Zan, közismert jazz énekesnő, létrehozója pedig Makkai Péter református lelkész, akinek a nevéhez számos szociális projekt kötődik, amelyek mind a fogyatékkal élők társadalmi befogadását és elfogadását szolgálják. A szintén Makkai Péter által felügyelt sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány és a fogyatékkal élőket foglalkoztató és integráló Írisz Ház már több éves kapcsolatban áll a United by Music hollandiai csapatával, akik eddig is számos projektben segítették a sepsiszentgyörgyi szervezetet, most pedig a United by Music Románia Alapítvány létrehozásában voltak partnerek.

A művészi tehetséggel megáldott, fogyatékkal élők felkarolása eddig sem volt idegen a Diakónia Keresztény Alapítvány és az Írisz Ház számára, immár nyolc alkalommal szervezték meg az „Outsider Music Fest” nevű zenei fesztivált fogyatékkal élő számára. A rendezvénysorozat tovább folytatódik, immár a United by Music Románia Alapítvány égisze alatt, amely legfontosabb stratégiai partnerének tekinti a Diakónia Keresztény Alapítványt és az Írisz Házat.

Az „Outsider Music Fest” nevű zenei fesztivált legutóbb 2019 áprilisában szervezték meg, „A zene egyesít” mottóval, ahol tizenegy zenekar száznegyven fellépője vett részt. Ez eddig is Erdély egyetlen olyan zenei eseménye volt, amelyet kizárólag fogyatékkal élők számára rendeznek meg. A United by Music Románia Alapítvány célul tűzte ki, hogy a rendezvény országos szintre nője ki magát, ezáltal minden olyan Romániában élő, zenei tehetséggel megáldott személynek lehetőséget nyújtva arra, hogy tehetségét nagyközönség előtt is megmutathassa. Az „Outsider Music Fest” két utolsó kiadását már a Szent György Napok egyik kiemelkedő rendezvényeként tartották számon.

A zene mindannyiunk életének olyan része, amely közösséggé formálja a különböző sérültség okán is igen eltérő fiatalokat és idősebbeket. Hatvanon túliak is felléptek huszonévesekkel, együtt zenéltek fogyatékkal élők kísérőikkel. Hollandiai, magyarországi és a hazaiak, köztük marosvásárhelyi, csíkszeredai, valamint helyi zenészek és énekesek néhány órára olyan otthonosan vették birtokba a teret, mintha egyetlen csapat lennének.

Az „Outsider Music Fest” Fesztivált először 2011-ben szervezték meg, azzal a céllal, hogy harcoljanak a fogyatékkal élő személyek elszigetelődése ellen és felkarolják a zenei tehetségeket.

Együttesek és fellépők + Shop

Instagram

A sütik megkönnyítik számunkra a szolgáltatásaink nyújtását. Szolgáltatásaink használatával engedélyezheti a cookie-k használatát.
További információk Elfogadom Kilép