Istoric

Joris van Wijngaarden, directorul financiar de atunci al Carante Groep, a organizat o petrecere pentru personal sub numele de Festivalul de Sud-Vest în 2005. În calitate de susținător și promotor al muzicii live, a invitat mai multe trupe muzicale la petrecerea, inclusiv pe Candye Kane. În timpul spectacolului, Candye a invitat pe scenă doi cântăreți, persoane cu dizabilități intelectuale: Lady Angel și J.A. Grace. Acest moment a fost o inspirație reciprocă. Ei și-au imaginat să cânte ceva extravagant, au dorit să promoveze muzica blues, știind că va lumina inimile, va crea cooperare și va elimina granițele dintre oameni cu dizabilități și oameni sănătoși. În momentul acela a început mișcarea United by Music.

South West Festival 2005 (start United by Music)

În prima fază a început căutarea talentelor muzicale. Audiții au fost organizate în toată Olanda și au participat multe persoane cu dizabilități intelectuale. În 2006, primul turneu United by Music a avut loc: au fost unsprezece spectacole în două săptămâni. Fiecare spectacol a avut un program format din artiști cu dizabilități sub îndrumarea unei trupe americane de blues. Toate spectacolele au fost încheiate cu un recital al divei blues Candye Kane. United by Music a devenit un fenomen de muzică emoționant și în Olanda.

De atunci, United by Music s-a schimbat foarte mult. Organizația este comparabilă cu o agenție de management a artiștilor, sau a evenimentelor care implică mulți artiști diferiți. Artiștii sunt aproape complet independenți când vine vorba de performanță muzicală și pot fi numiți muzicieni profesioniști. De exemplu trupa All Star Band a cântat peste 300 de ori, pentru mai mult de 100.000 persoane în 10 țări diferite, inclusiv Africa de Sud, Irlanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Germania, Canada și SUA. Visul nostru este de a introduce United by Music în toate comunitățile, astfel încât persoanele cu dizabilități se pot ridica la un standard comun și vor fi tratate ca egale în întreaga lume.

În 2012, United by Music a înființat o organizație independentă non-profit și în America de Nord sub îndrumarea lui Barbara Hammerman (www.ubmna.org), iar în 2015 a fost înființat o organizație independentă în Norvegia sub conducerea lui Helena Wilberg (www.unitedbymusic.no). În 2018, Fundația United by Music România a fost înregistrată la Sfântu Gheorghe, președintele de onoare fiind renumita cântăreață de jazz Luiza Zan, iar creatorul lui este pastorul reformat Péter Makkai, al cărui nume este asociat cu o serie de proiecte sociale care servesc bunăstarea persoanelor cu dizabilități.

United by Music a crescut de la un moment spontan și a devenit o organizație, care acum este cunoscut peste tot în lume influențând sute de vieți.
Candye Kane

Trupe și artiști + Shop

Instagram

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim serviciile noastre. Cu utilizarea serviciilor noastre ne permiteți să folosim cookie-uri.
Mai multe informații Accept Ieșire