Organizația din România

Fundația United by Music România a fost înregistrată în 2018 la Sfântu Gheorghe, președintele de onoare fiind renumita cântăreață de jazz Luiza Zan, iar creatorul lui este pastorul reformat Péter Makkai, al cărui nume este asociat cu o serie de proiecte sociale care servesc incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Fundația Creștină Diakónia și Casa Iris din Sfântu Gheorghe conduși de preotul reformat Péter Makkai angajează și integrează persoane cu dizabilități, de numele lui se leagă numeroase proiecte sociale, iar relația cu United by Music din Olanda este una veche. Acuma olandezii sunt partenerii Fundației United by Music România. Îmbrățișarea persoanelor cu dizabilități cu talent artistic nu a fost străină nici până acum pentru Fundația Creștină Diakónia și pentru Casa Iris, ei timp de șapte ani au organizat pentru persoane cu dizabilități festivalul muzical „Outsider Music Fest”. Festivalul va continua, începând de acum sub umbrela Fundației United by Music România, care consideră Fundația Creștină Diakónia și Casa Iris drept cel mai important parteneri strategici.

Festivalul de muzică „Outsider Music Fest”, ultima dată a fost organizată în aprilie 2019, cu motto-ul „Muzica ne unește”, unde au cântat unsprezece formații muzicale, însumând 140 de persoane. Acesta a fost singurul eveniment muzical din Transilvania, care a fost organizat exclusiv pentru persoane cu dizabilități. Fundația United by Music Romania dorește extinderea evenimentul la nivel național, permițând tuturor persoanelor cu dizabilități din România să arate talentul muzical în fața publicului larg. Ultimele trei ediții a festivalului „Outsider Music Fest” au fost incluse în programul oficial al Zilelor Sfântu Gheorghe, iar concertele au avut loc pe mai multe scene din centrul orașului, în fața a sute de oameni.

Festivalul „Outsider Music Fest” a fost inițiat în anul 2011, cu scopul de a lupta împotriva marginalizării persoanelor cu dizabilități, dar și de a descoperi și promova talente din rândul acestora. De asemenea, evenimentul își propune să încurajeze persoanele cu dizabilități să recurgă la muzică și artă ca mijloc de terapie.

Trupe și artiști + Shop

Instagram

Cookie-urile ne ușurează să vă oferim serviciile noastre. Cu utilizarea serviciilor noastre ne permiteți să folosim cookie-uri.
Mai multe informații Accept Ieșire